Evondos-lääkeannostelurobotti vuoden terveysinnovaatio Health Awards -kilpailussa

Evondosin lääkeannostelurobotti on vuoden 2017 terveysinnovaatio! Evondos voitti toista kertaa Suomessa jaettavan Health Awards -kilpailun terveysinnovaatio -sarjan. Health Awards -kilpailussa painotettiin terveysinnovaation vaikutusta tavallisen kansalaisen elämään, terveyteen ja hyvinvointiin.

 

”Health Awards -palkinto on hieno tunnustus lääkeannostelurobotin kehittämisessä ja kaupallistamisessa tehdystä pitkäaikaisesta työstä,” Evondosin toimitusjohtaja Jyrki Niinistö iloitsee. Lääkeannostelurobotti on käytössä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa jo yli 40 kunnassa ja lähes 1 000 kotihoidon asiakkaalla.

 

”Robottimme avulla kotihoidon pitkäaikaislääkityt voivat jatkaa onnellista, itsenäistä ja hyvää elämäänsä kotonaan. Lääkeannostelurobottimme ohjaa ottamaan lääkkeet aina oikein.  Havaintojen mukaan robottimme nostaakin hoitomyöntyvyyden lääkehoidossa lähes 100 prosentin tasolle. Vaikutus elämään, terveyteen ja hyvinvointiin on ilmeinen,” Niinistö jatkaa.

 

Evondosin lääkeannostelurobotti vaikuttaa myös kotihoitoa tarjoavien organisaatioiden talouteen: kun robotit hoitavat lääkejakelun, kotihoito-organisaatiot voivat keskittyä inhimillistä hoivaa vaativiin työtehtäviin, kun lääkejakeluun liittyviä käyntejä tarvitaan merkittävästi vähemmän. Robotti antaa myös mahdollisuuden kotihoidon prosessien optimointiin.

 

Evondosin lääkeannostelurobotit on sekä suunniteltu että valmistettu Suomessa. Roboteilla on suomalaisesta työstä kertova Avainlippu-tunnus.

 

Evondosin lääkeannostelurobotista kertoo myös kilpailun esittelyvideo.

 

#healthawardsfi

 

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Jyrki Niinistö, Evondos Oy puh +358 40 500 2881